Heerlijke hapjes
Maandag tot en met zaterdag
Persoonlijk advies!
Wij gebruiken verse producten

Bladerdeeghapjes: Een lekkere basis.

Het is altijd gezellig om voor je aan tafel gaat een aperitiefje te drinken en dit te laten vergezellen van wat lekkere warme borrelhapjes. Als ik uit moet pakken en een plateau lekkere hapjes op tafel moet krijgen, zijn bladerdeeghapjes toch mijn grote favoriet. Het zijn lekkere krokante hapjes met van zichzelf een wat neutrale smaak. Daarom kan je ze goed combineren. En krijg je onverwacht bezoek , dan kan je snel hapjes maken door gebruik te maken van diepvries bladerdeeg uit de supermarkt.

Wat is bladerdeeg?

Bladerdeeg, ook wel feuilletéedeeg genaamd, is eigenlijk een bijzonder soort deeg: bladerdeeg bestaat slechts uit 3 ingrediënten: bloem, water en boter. Plus evt een snufje zout voor de smaak. En terwijl er geen rijsmiddel gebruikt wordt, is het toch heerlijk knapperig. Dit komt doordat het deeg bestaat uit enkele zeer dunne laagjes bloem met laagjes vet ertussen. Het is op zich niet moeilijk om te maken, als je maar geduld hebt. Die laagjes maak je door het deeg achtereenvolgens met een deegroller uit te rollen, dan de boter er over te verdelen. Deze platte beboterde deeglap sla je op een speciale manier dubbel, waarna je hem weer uitrolt. Deze procedure van vouwen en rollen herhaal je 1 á 2 keer. Als je dit daarna in de oven bakt ontstaat de krokante korstlaag.

Korte voorbereiding bladerdeeghapjes

Iedereen houdt van warme borrelhapjes, dus is het handig als je een deel van de hapjes of het deeg al van te voren kan klaarmaken. Anders sta jij in de keuken en heb je geen tijd om zelf ook daadwerkelijk bij je gasten te zijn. Je mist dan alle gezelligheid. Met bladerdeeg uit de diepvries kan je tijd besparen: je kan supersnel veel verschillende gerechten maken:

Onze bladerdeeghapjes.

Al onze bladerdeeghapjes worden dagvers gemaakt. Want gezien de vulling meestal wel vocht bevat is het belangrijk om dit niet uit te laten treden anders gaat er een hoop smaak verloren. Omdat te voorkomen bakken wij de hapjes vast voor. Wat voor u ook weer makkelijk is want u kan de hapjes in 5-10 minuten de hapjes presenteren aan uw gasten.  Even afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius.

 

Ik kan ze u van harte aanbevelen! Eet smakelijk!

Direkt naar onze bladerdeeghapjes

 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram